Ta det lugnt i semestertrafiken

Nu närmar sig sommar och semester. En period då många befinner sig på resande fot i trafiken. Veckorna före midsommar visar Trafikverket Zhero kortfilmer, för att sprida budskapet varva ner i trafiken - så räddar vi liv, i TV4 och i sociala medier. Dessutom kan du höra Trafikverkets jinglar på radio i kanalerna NRJ, Mix Megapol och Rockklassiker.

Klicka här för att se filmerna

 

-Fokus är fortsatt hastighetsefterlevnad och att visa hänsyn i trafiken. Utöver kampanjen i midsommar kommer även tre av de tidigare framtagna filmerna, om stoppsträcka, krockvåld och restid med Olle Sarri, visas under sommaren.

 

Precis som förra sommaren finns även affischer med gåtor på rastplatser runt om i landet. De är bra tankenötter för att sätta igång hjärnan lite extra när du passar på att ta en rast på semesterresan! Till trafikgåtor

 

Senare under sommaren kommer du kunna se filmer om hastighet med Olle Sarri i sociala medier. Tre klassiska filmer kommer dyka upp som inlägg på Facebook och Instagram under juli och augusti. Håll utkik i dina flöden. Och du: varva ner i semestertrafiken - så räddar vi liv!

 

Länkar till bra tips på vägen

 

Om konceptet Zhero

Zhero är en sammanslagning av zero/noll och hero/hjälte. Noll som i Nollvision, noll kilometer över, noll alkohol och narkotika i trafiken. Hjälte är den som visar omtanke i trafiken och därmed är med och bidrar till att rädda liv.

Läs mer om Zhero 

Ta det lugnt i semestertrafiken

2022-06-17