Nu drar NTF:s kampanj igång

Var rädd om det som är du

För att få fler att använda hjälm drar NTF:s kampanj "Var rädd om det som är du" igång nu och pågår under hösten. Budskapet är att cykelhjälmen skyddar det viktigaste vi har; våra känslor, tankar och minnen.

I kampanjen medverkar komikern Marika Carlsson och musikern Daniel Adams-Ray. Båda cyklar ofta och gärna och använder hjälm för att skydda sin spontanitet och sin kreativitet.  

 

Kortfilmer på YouTube

För Marika Carlsson är cykelhjälmen en självklarhet i vardagen. Nu hoppas hon inspirera fler att skydda sig själva i trafiken. Se Marika och Daniels kortfilmer här: 

https://www.youtube.com/channel/UC05r8xhOJLnUlGMJHnnTahg

 

En cykelolycka händer så snabbt. Lite löst grus bara. Så slirar man till och faller. Singelolyckan är den vanligaste olyckan för den som cyklar. Är oturen framme slår du i huvudet och får hjärnskador som förändrar dig för alltid. En cykelhjälm halverar risken för huvudskador. Var rädd om dig och ditt liv. Använd hjälm när du cyklar.

 

Evenemang i Västerås

Under den pågående coronapandemin är våra möjligheter att genomföra publika evenemang begränsade.

I Västerås kommer NTF Västmanland medverka på en cykeldag med olika popup aktiviteter om cykling och cyklar tillsammans med Västerås stad, Cykelfrämjandet och lokala cykelhandlare den 18 september. NTF Västmanland kommer att visa cykelhjälmar och uppmuntra fler att använda hjälm! 

Läs mer om kampanjen på: www.detsomärdu.se

Var rädd om det som är du

2020-08-07