Digital trafikinformation för cyklister!

Cyklister behöver få mer lättillgänglig och lättförståelig trafikinformation, vilket bland annat kräver utveckling och samordning av den digitala trafikinformationen som cyklister får tillgång till på regional nivå. Förbättrad trafikinformation syftar till att göra det enklare att välja cykeln som färdmedel – både för nuvarande cyklister och för att öka andelen cykelresor till 2030.

En förstudie har gjorts om digital trafikinformation för cykel (januari 2023). Studien visar hur digital trafikinformation används i Stockholms län idag. Den lyfter också fram goda exempel på användning av digital trafikinformation från olika platser, både nationellt och internationellt.  Syftet med denna förstudie har varit att undersöka hur digital trafikinformation för cyklister kan samordnas och utvecklas i Stockholms län

Läs rapporten Digital trafikinformation för cykel här.

Som en del av genomförandet av den regionala cykelplanen genomför cykelkansliet i Region Stockholm studier kring regional cykelutveckling. Kunskapen ska fungera som ett stöd i arbetet för ökad cykling.

Läs fler studier och rapporter från Region Stockholm här.

Digital trafikinformation för cyklister!

2023-02-03