Fridnässkolan är en av vinnarna i årets trafiksäkraste tävling!

Klass 5–6 på Fridnässkolan i Västerås är en av de vinnande klasserna i Sveriges trafiksäkraste tävling #10sekunder. Vi gratulerar hela klassen till vinsten och önskar dem en rolig dag på aktivitetscenter Funplays i Uppsala!

 

Under våren har tredje- till sjätteklassare i hela landet deltagit i skoltävlingen #10sekunder. Elevernas uppdrag har varit att skapa kreativa filmer som visar hur onödigt det är att köra för fort. Filmerna ska vara högst tio sekunder långa, och det är av en viktig anledning. Det är nämligen så lite tid man sparar när man kör i 50 km/h i stället för 30 km/h på en 200 meter lång sträcka, till exempel utanför en skola.

 

Fridnässkolan filmbidrag, Komma för sent! Är det värt det! kan ses här: www.10sekunder.se  tillsammans med övriga vinnande bidrag i landet.

 

Om tävlingen #10sekunder

Nationella Trafiksäkerhetsförbundet NTF har anordnat tävlingen #10 sekunder för att uppmärksamma vikten av att hålla hastighetsbegränsningar när man kör bil. Det är extra viktigt att hålla hastigheten i områden där det rör sig oskyddade barn i trafiken.

Fridnässkolan är en av vinnarna i årets trafiksäkraste tävling!

2024-05-27