Glada vinnare i NTF:s skoltävling #10sekunder

Nu är vinnarna utsedda i #10sekunder! En av dessa glada vinnare är klass 5A på Tegelhagens skola i Sollentuna i området Västmanland, Stockholms län och Gotland. 

 

I tävlingen #10sekunder har skolklasser i årskurs 3–6 spelat in filmer som är 10 sekunder långa. Det är nämligen den korta tid man sparar när man kör 50 km/h i stället för 30 km/h på en 200 meter lång sträcka, till exempel utanför en skola.

 

I klassens vinnande filmbidrag ”Skyndar i bilen till ett möte” lyckades eleverna göra en kreativ och rolig film som på ett tydligt sätt beskriver hur lite man hinner göra på den korta tiden man sparar när man kör för fort utanför en skola.

 

Klassen kommer att få tillbringa en dag tillsammans på Upzone Äventyrspark i Sollentuna!

 

Stort grattis till er!

 

Filmbidraget från klass 5A på Tegelhagens skola i Sollentuna och andra vinnande bidrag i landet finns att se på: #10sekunder  

 

Bakgrund till skoltävlingen #10sekunder

När NTF har mätt hastigheter utanför skolor har det alltid sett likadant ut. Ungefär hälften av bilisterna kör för fort, även fast de bara sparar några få sekunder. Detta trots att hastigheten är direkt avgörande för hur allvarliga skadorna blir vid en eventuell olycka. Risken att skadas svårt eller dö ökar markant vid hastigheter över 40 km/h.

I tävlingen #10sekunder, kombineras trafiksäkerhet och kreativitet genom att elever skapar kortfilmer om fortkörning vid skolor fastän restiden bara påverkas marginellt. På så sätt uppmärksammas och sprids vikten av att hålla hastighetsbegränsningar på ett idérikt och positivt sätt!

Glada vinnare i NTF:s skoltävling #10sekunder

2023-06-08