Kom och prata cykling med oss på mobilitetsdagen den 22 september

Nu på fredag ​​​​​​​den 22 september är vi på plats på Fiskartorget i Västerås, som en del i Europeiska mobilitetsveckan. Passa på att prova och känn på olika sorters moderna cykelhjälmar! Vi visar hur hjälmen ska sitta på huvudet för att skydda bäst, du kan ställa frågor och dela med dig av dina erfarenheter, tankar och idéer om cykling! Varmt välkommen!

 

NTF finns på plats tillsammans med bland annat Västerås stad, Svealandstrafiken och VL. Programmet för mobilitetsdagen hittar du på Västerås stads webbplats.

Temat för årets mobilitetsvecka är ”Spara energi”, och eftersom det på fredagen är den bilfria dagen vill vi så klart påminna om att gå, cykla eller åka kollektivt i stället för bilen! Och glöm inte cykelhjälmen när du cyklar, den skyddar det viktigaste vi har; våra känslor, tankar och minnen. 

 

Att cykla säkert är en vinst för både hälsan, klimatet och ekonomin!

 

Europeiska mobilitetsveckan 16–22 september

Europeiska mobilitetsveckan äger rum den 16–22 september varje år och är ett europeiskt initiativ för att uppmärksamma hållbara resor och transporter. Under veckan hålls aktiviteter på flera håll i Europa.

Mer information om Europeiska mobilitetsveckan hittar du på Trafikverkets webbplats.

 

 

 

 

Kom och prata cykling med oss på mobilitetsdagen den 22 september

2023-09-19