NTF lanserar ny certifiering för barnsäkerhet i bil

NTF:s certifieringsutbildning "Barnsäkerhet i bil" vänder sig till dig som på ett eller annat sätt i din yrkesutövning ger föräldrar tips och råd vid val av olika skyddssystem för barn i bil. NTF vill genom certifieringsutbildningen ge en grundkompetens med syfte att underlätta valet av bilbarnskydd för föräldrar. Certifieringen är en omarbetad och uppdaterad version och det nya innehållet är säkerställt av både bilbarnsstolsbranschen och forskare inom området.

 

Som småbarnsförälder är det inte lätt att hitta rätt bilbarnskydd som passar barnet, bilen och ekonomin. I takt med att familjen växer blir det ännu mer komplicerat. Konsumenttester säger sällan hela sanningen och i värsta fall bidrar de enbart till ett dåligt samvete hos föräldrar. Vi vet att föräldrar vill göra rätt. NTF:s förhoppning är att certifieringen ska minska förvirringen och bidra till att barn färdas säkrare i bilen.

 

Många som jobbar med att ge föräldrar råd när det gäller val av bilbarnskydd är väldigt duktiga och har jobbat många år i branschen. För dem kan certifieringen vara ett sätt att dokumentera sina kunskaper. Störst nytta av certifieringsutbildningen har arbetsgivare och personal vid nyanställningar. Utbildningen är uppbyggd för att både skapa trygghet hos den som säljer barnsäkerhetsprodukter och för att säkerställa att konsumenten får rätt information.

 

Läs gärna mer om utbildningen härNTF Certifierad - Barnsäkerhet i bil

Beställ din certifieringsutbildning härHur blir jag certifierad?

Alla som har ett äldre certifikat, där giltighetstiden löpt ut, kommer att erbjudas den nya certifieringsutbildningen till ett specialpris.

Information om barn i bil: https://ntf.se/konsumentupplysning/barn-i-bil/

NTF lanserar ny certifiering för barnsäkerhet i bil

2021-02-15