NTF på Mobilitetsdagen i Västerås

Välkommen att delta på Mobilitetsdagen onsdagen den 18 september klockan 12.00-18.00, vid Fiskartorget i Västerås!  Mobilitetsdagen är en del av Europeiska mobilitetsveckan. Dagen fokuserar på hållbar mobilitet och  lyfter fram vikten av att resa till fots, med cykel och kollektivtrafik.

 

NTF informerar om cykelsäkerhet och visar hjälmar som besökare får testa. Västerås stad och Mälarenergi finns på plats och informerar om hållbart och säkert resande. Även VL är på plats tillsammans med Svealandstrafiken för att visa upp en flexbuss och låta barn köra minielbussar.

 

Syftet med Mobilitetsdagen är att uppmuntra till alternativa transportlösningar och visa på fördelarna med att använda kollektivtrafik, cykel eller att gå i stället för att använda bil. Genom att välja dessa alternativ kan vi minska trafikträngsel, sänka bilberoendet och minska behovet av parkeringsutrymmen.

 

Aktiviteter under dagen:

 

  • Lyssna på Västerås stad och Energikontoret Mälardalen som berättar om hållbar stadsutveckling klockan 12.00-13.00. Stadsbyggnadsförvaltningens direktör inleder eftermiddagen, följt av presentationer om Finnslätten och mobilitet.

  • Testa olika elassisterade lastcyklar och elsparkcyklar.

  • Delta i Europa Direkt Västerås frågesport, med chans att vinna biobiljetter.

  • Enklare cykelservice för 300 kr, som utförs av ett etablerat cykelföretag.

  • Barnaktiviteter: köra minielbussar och måla reflexvästar.

  • Demonstration av cykelhjälmar från NTF.

 

Välkommen!

 

NTF på Mobilitetsdagen i Västerås

2024-09-12