NTF släpper ny certifiering av cykelhandeln

Nu lanserar NTF en ny webbaserad certifieringsutbildning för säker cykling som riktar sig till cykelhandlare. Tanken är att de i sin tur ska förmedla och lyfta fram viktig kunskap om säker cykling till sina kunder. 

 

NTF har en unik ställning som opartisk aktör inom trafiksäkerhetsområdet och vill med hjälp av märkningen NTF Certifierad underlätta för konsumenter att välja trafiksäkra produkter och tjänster. NTF Certifierad omfattar idag områdena Säker cykling, Barn i bil och Däck. NTF och branschexperter har tagit fram utbildningen som faktagranskats av trafiksäkerhetsforskare.

En kunnig och säkerhetsmedveten cykelhandel har stora förutsättningar att bidra till Nollvisionen genom att informera sina kunder om säker cykling. Det handlar om cykeln som ett säkert fordon med t. ex. rätt belysning, bra däck och effektiva bromsar. Men också om att sprida information om säker cykling och ge kunder hjälp att välja en bra och godkänd cykelhjälm.

 -NTF certifiering är till för att hjälpa konsumenter att välja trafiksäkra produkter och tjänster samt säkerställa att man vid köptillfället får god trafiksäkerhetsinformation. Genom ett nära samarbete med respektive bransch tar vi fram certifieringar som ger företagen ett mervärde och en ökad konkurrensfördel, säger Elisabeth Westman, projektledare på NTF Västmanland.

Vill du vara säker på att personalen har kunskap om säker cykling så rekommenderar NTF att du vänder dig till en butik som har NTF Certifierad personal.

I dagsläget har följande butiker certifierad personal:

  • XXL Sport och vildmark
    Bromma
    Gävle
    Halmstad
    Helsingborg
    Järfälla
    Jönköping
    Luleå
    Malmö
    Stockholm
    Umeå
    Västerås
    Växjö
  • Cykelstället
    Luleå Torpa
  • Cykelservice
    Jönköping
  • Elcykelexperten
    Habo
  • Manges cykelverkstad
    Gävle

Många cykelhandlare arbetar för högtryck just nu, både i butik och verkstad. Bra cykelväder och smittorisk i kollektivtrafiken gör att cykeln är ett alternativ för allt fler i dessa coronatider. När arbetsbelastningen minskar en aning framöver förväntas fler butiker certifiera sig i Västmanland.

 

Vill du som företag veta mer eller certifiera er i butiken?

Läs mer här: https://ntf.se/certifieringar/saker-cykling/

Beställningsformulär finns här: https://ntf.se/certifieringar/hur-blir-jag-certifierad/#

Kontakta oss på: certifiering@ntf.se

NTF släpper ny certifiering av cykelhandeln

2020-05-14