NTF:s skoltävling #10Sekunder

Vill er klass vara med och påverka de som kör bil för fort utanför skolor? Fram till den 26 april har elever i årskurs 3–6 chansen att skapa kreativa filmer på max 10 sekunder för att visa hur lite man hinner göra på de där sekunderna man tar in genom att köra för fort!

 

Vid skolor är ofta den högsta tillåtna hastigheten 30 km/tim så att förare hinner reagera och sänka farten eller stanna snabbt. Men NTF:s hastighetsmätningar visar att ungefär hälften av bilisterna kör för fort utanför skolor, trots att de bara sparar några få sekunder. När man kör 50 km/tim i stället för 30 km/tim sparar man max 10 sekunder per 200 meter.

 

Vill klasserna i årskurs 3–6 på er skola vara med och tävla?

Det är enkelt! Eleverna spelar in en film som är max 10 sekunder lång, som visar hur otroligt lite man hinner på 10 sekunder och laddar sedan upp den på www.10sekunder.se

 

Varje klass får skicka in max två tävlingsbidrag, men låt kreativiteten flöda och spela in fler och visa för föräldrarna! Det är ju bland annat de som behöver förstå problematiken med att köra för fort utanför er skola. 

 

På www.10sekunder.se finns inspirerande lektionsmaterial, roliga och trafiksäkra övningar och information till veckobrev att ladda ner. Där finns också en presentation att visa för klassen innan ni kör i gång! 

 

Vill ni ha tips på hur ni kan arbeta med trafiksäkerhet i undervisningen har vi också mängder av lektionsförslag på www.trafikeniskolan.se 

 

 

NTF:s skoltävling #10Sekunder

2024-03-18