Ta cykeln på cykelns dag!

Den 3 juni firas den internationella cykeldagen. Cykelns dag är ett initiativ från FN för att lyfta fram fördelarna som cykling har för hälsan, miljön, samhällsekonomin och den egna planboken!

 

Ett ökat cyklande ger en välbehövlig hjälp till den redan ansträngda luftkvalitén i våra städer. Varje bilresa som i stället blir en cykeltur bidrar. Läs mer: de globala målen 

 

NTF arbetar för att förbättra trafikmiljön och säkerheten för dem cyklar. Med tydliga, belysta och säkra cykelvägar kan vi också locka fler, både äldre och yngre, att cykla! Och därigenom ge fler ökad mobilitet samt möjlighet att  få känna friheten och glädjen i att cykla!

Läs mer: fakta om cyklingens samhällsnytta

 

På självaste Cykelns dag är förhoppningen att slå världsrekord i antal cyklade minuter! Alla som cyklar den 3 juni och registrerar cyklade minuter på cykelnsdag.com har chans att vinna priser.

 

För organisationer kan det handla om att arrangera cykelaktiviteter, för arbetsgivare att inspirera anställda till att cykla och för kommuner att ge uppskattning till cyklister.

Tips på aktiviteter: idébanken 

 

Läs mer: Cykelns Dag

Ta cykeln på cykelns dag!

2023-05-17