Ullvigymnasiet tävlar för ökad cykling

Ullvigymnasiet i Köping är en av tre utvalda gymnasieskolor i Sverige som fått möjlighet att genomföra kampanjen #Cykla mer.

Cykling är bra för miljön och för den egna hälsan. Genom kommunikation och samverkan med skolorna vill vi få fler gymnasieungdomar att cykla mer. Tävlingen är tänkt att inspirera eleverna och få dem att se fördelarna med att cykla. Tävlingen pågår mellan den 3 och 21 september.

 

  • Ökad cykling innebär inte bara att ungdomarna får motion och förbättrad miljö. Det innebär även avsevärt färre bilar runt skolan vid hämtning och lämning vilket ibland kan bidra till en osäker trafikmiljö, säger Elisabeth Westman på NTF Västmanland.

 Genom att ladda ner en gratis applikation för mobiltelefoner som håller koll på hur mycket man cyklar tävlar elever och lärare om att cykla så mycket och så lång som möjligt för att kunna utse en vinnare i Köping. I tävlingen finns det goda möjligheter att vinna flera fina priser. 1100 kr går till klasskassan till de tre klasser på Ullvigymnasiet som cyklat i snitt längst sammanlagd sträcka per elev. Dessutom har alla som deltar i tävlingen på Ullvigymnasiet chans att vinna en cykel, som lottas ut av Miljökontoret i Köpings kommun.

 Tävlingen genomförs förutom på Ullvigymnasiet i Köping även på Vänersgymnasiet i Mariestad och på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping. Genom att ta en bild på sin cykeltur kan eleverna i Köping tävla mot övriga gymnasier via Instagram. Bästa bild med flest gillanden vinner biocheckar (250 kr) till de tre bilder som får flest likes. På Ullvigymnasiet bidrar skolan dessutom med extra priser till de tre elever på skolan vars bilder fått flest likes: 1: a pris 500 kr, 2: a och 3:e pris 250 kr.

 Projektet är finansierat av Trafikverkets stöd för Ökad säker cykling. I Västmanland samarbetar NTF Västmanland, Ullvigymnasiet, Miljökontoret och Tekniska kontoret i Köpings kommun inom projektet.

 

Mer information återfinns om tävlingen på: www.cyklamer.ntf.se

 

 

Ullvigymnasiet tävlar för ökad cykling

2018-09-05