Härlig vårsäsong på cykel

Vi är många som känner glädje när vi cyklar i vår egen takt mot våra egna mål. Att susa fram ljudlöst på hojen och känna den underbara frihetskänslan, farten och fläkten är en oslagbar upplevelse! Och cykling passar de flesta.

För varje tramptag vi tar, om det så är på väg till jobbet, skolan, fritidsaktiviteter eller en cykeltur med barnen, stärker vi vår egen hälsa och bidrar med bättre luft för oss själva och andra. Det är något alla kan glädjas över.

För att cyklingen ska vara säker och att du ska kunna njuta av din cykling, oavsett om du cykelpendlar, träningscyklar eller mer sällan, är det en god idé att se över cykeln och eventuellt serva den innan du ger dig i väg. Eller lämna in den till på cykelservcie hos en cykelhandlare.

 

Det viktigaste vi har

Ditt huvud är det viktigaste du har och bör skyddas! Bästa sättet att lära ditt barn att vara rädd om sitt huvud är att själv använda hjälm.

I dag finns det många cykelhjälmar i olika färger och modeller. Men har du koll på vad du ska tänka på när du väljer cykelhjälm? Vad är den där hövding-hjälmen alla pratar om? Vilken är den bästa cykelhjälmen?

 

Länkar och tips

-Läs om hur du väljer rätt cykelhjälm på NTF Konsument:  https://ntf.se/konsumentupplysning/cyklar/cykelhjalmar/koprad/

 

-Länk till Folksams tester av cykelhjälmar för både barn och vuxna:

https://www.folksam.se/tester-och-goda-rad/vara-tester/cykelhjalmar-for-vuxna

 

-Hövding; huvudskydd som du bär runt halsen som en krage. Om en olycka inträffar blåser airbagen upp och skyddar ditt huvud. Länk till hövding: https://hovding.com/se/

Härlig vårsäsong på cykel

2021-03-29