Varva ner i midsommartrafiken...

Har ni sett Rakel Wärmländer på Snabbköpet i Zheros kampanj för att hålla hastigheten? I Zheros kampanjfilmer kan vi se hur pinsamt och dumt det blir när jäkt och stress tar över, både i vardagen och vid högtider. I trafiken kan det sluta med tragik… Ökar du hastigheten från 70 km/h till 80 km/h nästan fördubblas risken för att du ska dö i en frontalkrock. 

 

Vi vill påminna om att under midsommar är vi fler än vanligt som samsas om utrymmet på vägarna. Vi måste visa hänsyn till varandra och hålla både hastighetsbegränsningar och avståndet. Det finns alltid risk att någon gör en lite häftig inbromsning. Ifjol inträffade 147 olyckor där minst en person skadades. Sex personer dog i samband med trafikolyckor under midsommarhelgen, visar statistik från Transportstyrelsen.

 

Du förlorar endast en minut på en mil om hastigheten sänks till 80 km/h från 90 km/h. Men räddar liv. Håller vi hastighetsgränserna kan vi tillsammans rädda upp till 50 liv varje år. Ta det lugnt och låt resan vara en del av midsommarfirandet!

 

Zhero är initierat av Trafikverket, i samverkan med många andra aktörer där NTF ingår, i resan mot Nollvisionen – att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken.

En resa vi hoppas att du också är med på!

 

Kampanjfilmer visa nu i TV4, på YouTube, Facebook och Instagram.

www.zhero.se #VarvaNerSåRäddarViLiv

Varva ner i midsommartrafiken...

2023-06-20