Dags för Vintercyklingens dag!

Den 10 februari är det Vintercyklingens dag, ett internationellt evenemang som uppmuntrar fler att cykla året runt! I Västmanland finns alla förutsättningar för att du ska kunna cykla året runt. Allt handlar om att börja och att få en bra vana.

Med utrustning som gör att du syns bra och kan cykla säkert är cykling på vintern inga problem! En bra början är att använda hjälm, lysen, reflexer, vinterdäck på cykeln och kläder efter väder.

 

Fördelar med cykling året om

- Att cykla är en investering i din hälsa. Du får bättre kondition, ökar förbränningen och stimulerar dessutom andningen, musklerna och balansen på ett effektivt sätt. Den som cyklar regelbundet får exempelvis ökad prestationsförmåga, bättre sömn och ökad koncentrationsförmåga!

- Att cykla är bra för din privatekonomi. Cykeln är ett billigt fordon i jämförelse med andra alternativ. Det går inte att jämföra inköpspriset mellan en bil och en cykel. Och med tanken på att cykeln inte kräver något bränsle kan man spara mycket pengar av att använda cykeln i sin vardag.

 

Tävling 

Var med och tävla om en elcykel i Cykelfrämjandets tävling i samband med Vintercyklingens dag. Gå till Cykelfrämjandets hemsida  Vintercykla 2023  för att läsa mer om tävlingen.

Dags för Vintercyklingens dag!

2023-02-09