Vintercyklingens dag!

I år firas vintercyklingens dag fredagen den 12 februari. Det är en del av den internationella aktivitetsdagen Winter Bike To Work Day som bland annat består av en tävling mellan städer runt om i världen. För att vinna handlar det om vem som kan få flest personer att registrera sin cykling den här dagen.

 

Runt om i landet sker olika initiativ för att peppa vintercyklister och visa på vikten av att cykla året om. Västerås stad delar ut frukostpåsar till vintercyklare på några stora cykelstråk på morgonen!

- Anmäl gärna din cykling på vintercyklingens dag här: https://vintercyklingensdag.se/

 

Cykla så ofta du kan!

Nu när många vill undvika att åka kollektivtrafik så är cykling ett toppenalternativ! När du cyklar får du motion, ökar ditt välbefinnande och bidrar till en bättre miljö.

En hel del cykelaffärer firar vintercyklingens dag med olika kampanjerbjudanden för cyklister. Om du inte redan har en cykelhjälm som du trivs i, så skaffa en riktigt schysst hjälm! Det är den bästa och billigaste livförsäkringen för cyklister! Bra snöröjning och halkbekämpning på cykelvägar tillsammans med dubbdäck på cykeln underlättar cykling på vintern! 

 

- Klicka på länken för att läsa mer om cykelhjälmar: 

https://ntf.se/konsumentupplysning/cyklar/cykelhjalmar/

- Klicka på länken för att läsa mer om vinterdäck för cykel: 

https://ntf.se/konsumentupplysning/cyklar/host-och-vintercykling/vinterdack-for-cykel/

Vintercyklingens dag!

2021-02-05