Vinterdäck på cykeln

Vintern är här! Med mössa under hjälmen, vantar och ett par riktiga vinterdäck på cykeln blir vintercyklingen både säkrare och skönare! Med rätt utrustning och inställning går det utmärkt att cykla även vintertid. Cykling till skola och jobb ger bra vardagsmotion. Att cykla istället för att ta bussen är även ett bra sätt att minska trängseln och risken för smittspridning av Covid-19. 

 

Byt däck på cykeln 

80 procent av alla cyklister som skadas allvarligt skadas vid singelolyckor. Halt underlag är en av de främsta orsakerna till dessa singelolyckor. Därför är det bra att byta till vinterdäck på vintern.

Vanliga cykeldäck, som de flesta av oss har på sommaren, har en särskild gummiblandning som fungerar bättre i varmare temperaturer. Gummit är då lite hårdare och slits inte lika mycket på asfalten. Vinterdäck å andra sidan har en mjukare gummiblandning som gör att däcken inte stelnar lika snabbt i minusgrader som sommardäck. Vinterdäck med dubb har betydligt bättre väggrepp än dubbfria vinterdäck.


Dubbdäck på cykeln

Hela poängen med dubbdäck är att slippa köra omkull och få bra grepp även när det är snö och isfläckar. Vintercyklingen blir helt enkelt både säkrare och roligare med dubbdäck på cykeln!

 

Vilka vinterdäck ska man välja till cykel?

Vilka är bäst i test och vad säger vintercyklisterna?

Läs mer om detta och allt du behöver veta om däck för vintercykling på ntf.se 

Länk 👇

https://ntf.se/.../host-och.../vinterdack-for-cykel/

Vinterdäck på cykeln

2020-12-11